Welcome to Value Engineering  
            Training Online  AVS / CVS
              e-Value Engineering (EVE)
            CERTIFIED VALUE SPECIALIST TRAINING PROGRAM

40 Hour Flex Agenda - this agenda presumes that the VE Team would do the workshop after normal working hours.  This Flex schedule is presented to demonstrate the flexibility of our program to adapt to ones work schedule -

Day One - a Thursday evening  - 3 hours

7:00 – 8:00 p.m.  The VALUE METHODOLOGY 

8:00 – 9:00 p.m.  VM Definition 

 

9:00 – 10:00 p.m. VM Job Plan

 

Day Two - a Friday evening - 3 hours = 6

 

7:00 – 9:00 p.m. Creativity 

9:00 – 10:00 p.m.    Cost and Cost Models

 

Day Three - a Saturday - 8 hours = 14

8:00 – 10:00 a.m.    Evaluation and Implementation 

8:00 –12:00 am   Functional Analysis

 

12:00 noon                    Lunch

 

1:00 – 5:00 p.m.    Functional Analysis - FAST

 

Day Four - a Sunday - 4 hours = 18

1:00 - 3:00 p.m.    Functional Cost Relationships

 

3:00 – 5:00 p.m.   People Skills

 

Day Five - 4 hrs

7:00 –9:00 pm   Live VE Study – Information Phase

9:00 - 11:00 pm   Live VE Study – Function Analysis Phase

 

Day Six - 4 hrs = 8

7:00 –9:00 pm   Live VE Study – Function Analysis Phase

9:00 - 11:00 pm   Live VE Study – Creative Phase

 

Day Seven - 4 hrs = 12

7:00 –11:00 pm Live VE Study – Evaluation Phase

 

Day Eight - 4 hrs = 16 

7:00 –11:00 pm Live VE Study – Development Phase

 

Day Nine - 4 hrs = 20 

7:00 –9:00 pm Live VE Study –  Presentation Phase

9:00 –11:00 pm Live VE Study – Implementation Phase

 

Day 10 - 2 hrs = 40 

7:00 –9:00 pm     Review and or AVS Exam